SANACIJA U TIJEKU

Vozači oprez! Klizišta na samoborskom području

12.03.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Nekoliko klizišta na samoborskom području, u Rudama, Cerini, Braslovju i Gradišću, aktiviralo se proteklih dana, a kako se sada intenzivno radi na njihovoj sanaciji, vozači se pozivaju na pojačan oprez, izvijestio je Ured gradonačelnika Samobora.

Vodoprivreda i Komunalac jučer su sanirali klizište u Rudama, gdje se urušila šumska padina u potok Gradnu nakon čega je došlo do njegova izlijevanja. Na istom području, u Koklima, prometuje se otežano zbog odrona zemlje te je postavljena prometna signalizacija.

Na cesti prema Gulišima u Braslovju došlo je do 'potonuća' ceste, postavljena je prometna signalizacija i radi se na nivelaciji odronjenog dijela. Cesta prema Prekrižju u dužini 25 metara zatvorena je za sav promet i sada se radi na omogućavanju prolaza kroz klizište.

Promet je djelomično zatvoren za dio ceste na kraju zaseoka Gradišće, a zabranjen je i dijelom makadamske ceste prema domu udruge Ekosspiritus u mjestu Cerina. Zbog suženja ceste na dijelu ceste Breganica – Noršić Selo te u Mirnoj ulici u Falaščaku vozi se otežano.

Na cesti prema Bederu i Javoreku uspostavljena je privremena regulacija prometa kojom je omogućen prolaz uz klizište za stanovnike, osobna i interventna vozila, no i dalje je nužan oprez.