hak upozorava

Vozači oprez, autocestom A3 šeta pas

23.02.2020 u 09:34

Bionic
Reading

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, no zbog opasnosti od naleta na psa na autocesti A3, između čvorova Novska i Lipovljani, vozače iz Hrvatskog auto-kluba pozivaju na dodatni oprez

Zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka od ponedjeljka, 24. veljače do četvrtka, 27. veljače vozit će se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (smjer Bregana) sa po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Počinje sezona radova na cesti

Od ponedjeljka, 24. veljače do 15. travnja zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet bit će zatvoren izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet će biti preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko).

Od 24. veljače u 9 sati do 9. ožujka zbog radova bit će zatvorena Savska cesta (Sesvete) od pristupne prometnice prema trgovačkom centru. Obilazak za vrijeme radova bit će: Slavonska avenija-Ljudevita Posavskog-Industrijska cesta-Savska i obratno. Od 25. veljače u 9 sati do 27. veljače u 19 sati zbog uređenja južnog prometnog traka na Aleji Bologne u Zagrebu kod raskrižja s Gospodskom ulicom vozit će se suženim kolnikom, uz ograničenje brzine.

Zbog radova kanalskog i vodoopskrbnog priključka Trakošćanska ulica u Zagrebu bit će zatvorena u utorak 25. veljače od 7 do 20 sati. Obilazak: Trakošćanska – Kranjčevićeva – Nova cesta – Rihtmanova - Trakošćanska i obratno. 24./25. veljače od 21 do 6 sati ujutro zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelu Lučice u smjeru Zagreba bit će prekidan promet dvaput po 15 minuta.

Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

Na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom Županja/Orašje na izlaz osobna vozila čekaju pola sata.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.