UHIĆENJE ZBOG LIKVIDACIJE U DUBRAVI

Vozač ubojice naglo prikočio, policija se zabila u njega

05.03.2012 u 14:18

Bionic
Reading

Zagrepčanin (45), za kojim je bila raspisana potraga u vezi s ubojstvom u Dubravi prošle srijede, uhićen je u petak navečer oko 20 sati u Međimurju, između naselja Štefanec i Mala Subotica i to nakon 'filmske' policijske potjere

Kako je danas izvijestila PU međimurska, 45-godišnjak se, upravljajući automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, tijekom potjere i blokada oglušivao na naredbe policijskih službenika da stane, a u jednom trenutku namjerno je naglo prikočio pa je policijsko službeno vozilo s uključenim rotacijskim svijetlima udarilo u stražnji dio njegova automobila.

Ozlijeđenih nije bilo, a Zagrepčanin je uz uporabu sredstava prisile uhićen i 4. ožujka odveden u Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je određen 48-satni pritvor. Ispitan je i o okolnostima ubojstva u zagrebačkoj Dubravi prošle srijede, za koje je osumnjičen Gino H., s kojim je najvjerojatnije u rodu jer nose isto prezime. Sumnja se da je uhićeni 45-godišnjak u noći ubojstva vozio Gina H.

Što je 45-godišnjak, evidentiran u Zagrebu zbog više kaznenih djela, radio u Međimurju, ne zna se. Jedna je od pretpostavki da se htio skloniti kod neke od romskih obitelji.