NAPAD NA OKRETIŠTU DUBEC

Vozač tramvaja branio se metalnom polugom

07.02.2010 u 16:39

Bionic
Reading

Na tramvajskom okretištu Dubec noćas su trojica huligana napala vozača tramvaja i lakše ga ozlijedili, izvijestila je danas zagrebačka policija

Pri bijegu policija je uhitila 15-godišnjeg maloljetnika, a druga dva napadača su pobjegla.

Vozač tramvaja (57) na relaciji od Črnomerca do Dubeca je na tramvajskom stajalištu kod Aleje javora vidio tri osobe koje su željele ući u tramvaj, ali kako su odugovlačile s ulaskom, zatvorio je vrata i nastavio vožnju prema tramvajskom okretištu Dubec. Kada je na okretištu izašao van iz tramvaja napala su ga ta trojica muškaraca, udarajući ga rukama pa je pao na pod u unutrašnjosti tramvaja. Vozač je uzeo metalnu polugu i njome udario jednog od napadača zbog čega su ostali odustali od napada.

Nakon što je vozač ušao u kabinu tramvaja, napadači su počeli udarati po njenim vratima. Zatim su na stajalištu uzeli koš za otpatke i njime udarili po bočnom staklu kabine koje se raspucalo.

Nakon što su se udaljili, napadače je blizu okretišta uočila policija, a u bijegu je sustigla maloljetnog napadača kojeg su zbog sprječavanja bijega i odbijanja zapovjedi morali vezati. Maloljetniku je, zbog lakših ozljeda tijekom napada na vozača tramvaja, pomoć pružena u KB Dubrava, a vozaču tramvaja u KBC Zagreb.