koristan savjet

Vozač ralice o najvećem izazovu i najgoroj pogrešci u vožnji na snijegu

19.01.2024 u 21:39

Bionic
Reading

Snijeg je zabijelio Hrvatsku, a zajedno s vjetrom stvorio je brojne probleme u prometu. O toj je temi reporterka Dnevnika Nove TV razgovarala s vozačem ralice Tomislavom Marićem

Zimski uvjeti stvorili su probleme u prometu, a o stanju na cestama s vozačem ralice Tomislavom Marićem razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Cijeli dan sam na dionici Lučice - Vrata i mislim da ću napraviti nekih 250 do 300 kilometara na toj dionici od 10 kilometara. Najveći su izazov neodgovorni vozači. To je najgore od svega, a inače je posao kao posao - znamo ga obavljati, tako da nema većih problema", rekao je Marić.

"Najveća pogreška koju vozači rade jest pretjecanje s desne strane. Nije dobro ni kad je s lijeve strane, ali s desne vam to najviše otežava posao", dodao je.

Vozačima je savjetovao da se iza ralice kreću brzinom kojom se ona kreće te objasnio koje će obveze imati tijekom noći s petka na subotu.

Sudari na autocesti Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/AtaImages/PIXSELL

"Dok god traju padaline, cijelu noć radi se preventiva: pluženje i posipavanje. Kad prestanu padaline, onda se radi širenje ceste. Svaki metar koji plug može doseći mora se očistiti i posipati", napomenuo je.

"Slabo se vidi, ali ne možeš ništa protiv toga i sve je to dio posla. Probleme stvara i sama dionica jer se na njoj nalazi dvadesetak tunela. Ima dosta toga, ali izdržimo i radimo kako treba", zaključio je.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić / Pixsell