ozlijeđene tri osobe

Vozač koji je izazvao sudar četiriju automobila na magistrali u Šibeniku u istražnom zatvoru

20.11.2019 u 15:24

Bionic
Reading

U istražnom zatvoru zadržan je 63-godišnji vozač BMW-a njemačkih registracija koji je prošli četvrtak na magistrali u Šibeniku izazvao sudar četiriju automobila u kojem je djevojčica dobila ozljede opasne za život, priopćilo je u srijedu Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku

Dan nakon nesreće 63-godišnjak je u Županijskome državnom odvjetništvu ispitan zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazvavši prometnu nesreću.

Iz DORH-a je u srijedu priopćeno kako se osnovano sumnja da je 63-godišnjak 14. studenoga u 14,50 sati u Šibeniku na državnoj cesti D-8 upravljao osobnim automobilom BMW-om iz smjera zapada prema istoku pa je prebrzo ušao u desni zavoj i izgubio kontrolu nad automobilom.

Osnovano se sumnja da je 63-godišnji vozač BMW-a prešao u suprotni prometni trak te da je lijevom stranom udario u lijevu stranu opela koji se zanio i prešao na južni prometni trak i udario u prednju stranu kie.

Osumnjičenikov automobil nastavio se nekontrolirano kretati te je na sjevernom prometnom traku udario u osobni automobil Renault, koji je od siline udarca odbačen dijelom izvan kolnika. U prometnoj nesreći tri su osobe ozlijeđene, a jednoj je život u opasnosti. Kako se doznaje, riječ je o djevojčici iz renaulta šibenskih registracija.

Sucu istrage Županijskoga suda predloženo je da osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je on prihvatio i osumnjičeniku odredio mjesec dana istražnog zatvora.