POPEGLALO NIJEMCA

Votku-tonik naplatili 20 tisuća kuna!

25.07.2010 u 12:21

Bionic
Reading

Turist kategorički tvrdi da se u splitskom klubu La Mirage zadržao tek dvadesetak minuta i popio jedno piće. Iz Njemačke mu je stigla potvrda o opustošenom tekućem računu

Splitski noćni klub La Mirage ponovno je tema crne kronike: 27-godišnji Nijemac Johannes Michael Wilhelm Stankiewitz policiji je podnio kaznenu prijavu zbog prevare. Razlog – tvrdi da mu je jedno jedino piće, votka s malo tonika, naplaćeno čak 20 tisuća kuna!

Incident se zbio još 17. srpnja, no turist je prijavu prijavio tek u subotu, nakon što je iz Njemačke dobio potvrdu da mu je opustošen tekući račun. Po njegovoj izjavi, u klubu se te noći zadržao tek dvadesetak minuta, nije komunicirao s djevojkama koje obično masno naplaćuju svoje 'konobarske' usluge, pa ni u kojem slučaju nije mogao napraviti račun u visini nekoliko prosječnih njemačkih plaća.

Konobar je, tvrdi Stankiewitz, najprije provukao jednu njegovu karticu, no potom se vratio i obavijestio ga da ne prolazi. Tražio je drugu, pa je i nju pošteno 'popeglao'.

Splitska policija upozorila ga je na sve posljedice lažnog prijavljivanja, no Nijemac je kategorički ostao kod svoga iskaza. Slijede obavijesni razgovori s konobarima i vlasnikom kluba.