'njima na dar'

Volonteri u akciji na humanitarnom pikniku 'Jak kao Jakov'

05.06.2018 u 15:02

Bionic
Reading

'Njima na dar' održat će se peti puta za redom ovoga vikenda na livadi jezera Bundek. Humanitarni piknik udruge 'Jak kao Jakov' počinje u subotu u podne s ciljem pružanja pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti kao i njihovim obiteljima

Kako bi prikupili sredstva za male štićenike, volonteri udruge prodavat će pripremljenu hranu i slastice na humanitarnom pikniku udruge 'Jak kao Jakov' u akciji 'Njima na dar' koja se održava petu godinu za redom. Na postavljenim štandovima ove subote na livadi jezera Bundek s početkom u podne prodavat će se i razni proizvodi udruge, a predviđen je glazbeni i plesni dječji program tijekom cijelog prijepodneva.

'Jak kao Jakov' je do sada organizirala niz uspješnih humanitarnih akcija poput 'Tisuću anđela', 'Anđeli za njih', 'Uskrs u srcu', 'Njima na dar', kojima se prikupljaju novčana sredstva za više od 260 oboljele djece i njihove obitelji u iznosu od gotovo dva milijuna kuna.

Ova humanitarna udruga osnovana je prije sedam godina u spomen na dječaka Jakova Rubida koji se protiv teškog oblika leukemije i epilspije borio pjesmom, smijehom i velikom snagom. Dječak je iza sebe ostavio pjesmu koju je grupa Connect obradila pod nazivom 'Jak kao Jakov', a snimljen je i istoimeni spot.

Osnovni cilj udruge 'Jak kao Jakov' je prikupljanje i pružanje pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti kao i njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Udruga je prošle godine okupila 280 volontera s područja Zagreba i Karlovca koji promiču snagu i optimizam s ciljem senzibiliziranja djece i mladih za socio-emocionalno i humanitarno djelovanje.