165 CENTIMETARA SNIJEGA

Vojska još nije stigla u Vrgorac, mrtve se napokon pokapa

06.02.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Danas će se u Vrgorcu održati dva sprovoda, nakon što je bager očistio put do mrtvačnice i omogućio obiteljima pokojnika da pokopaju svoje mrtve koji su preminuli prije četiri dana

Hrvatska vojska, koja je najavljena da će stići u Vrgorac, nije došla, jer čisti desetak centimetara snijega u Kerumovu gradu. Vrgorčani su uz pomoć privatnih bagera počeli raščišćavati ceste i tvorničke krugove pojedinih poduzeća koja namjeravaju početi s radom.

Osnovna i srednja škola do daljnjeg neće raditi, kao ni jedna područna škola, do kojih još uvijek nisu očišćene ceste, a kod područne škole u Mijacima izmjerena je visina snijega od 165 cm.

Državna cesta D-62 od Ravče s izlaza Dalmatine do Vrgorca je prometna, a promet za manja vozila je pušten iz Vrgorca prema Pločama, tako da će početi dostava za trgovine s hranom, ali nekih stvari još nema, kao ni novina koje nisu stigle već četvrti dan.

U širini jedne trake očišćena je cesta prema graničnom prijelazu Orah, tako da osobna vozila koja kreću u pravcu Hercegovine mogu prijeći državnu granicu na jednom prijelazu, a moguće je da će uskoro biti prohodan i granični prijelaz Crveni grm, čije otvaranje čeka desetak kamiona i šlepera koji su isključeni iz prometa i parkirani na vrgoračkom kolodvoru već tri dana.

Glavna vrgoračka ulica i dalje služi kao skijalište, jedan vrgorački ugostitelj napravio je štekat na početku staze, tako da prije spusta možete popiti čaj ili vino, a ako se pak odlučite za ostanak u kafiću, možete na račun kuće pojesti komad suhog mesa ili kobasice koje se kuhaju cijeli dan i dijele besplatno, kao i kuhano vino koje se već treći dan dijeli u vrgoračkom pubu.

Otežavajuće okolnosti su to što se temperatura zraka spušta i počelo je zaleđivanje snijega, a nove pahulje već padaju.