cure detalji

Vojnik koji je vozio Patriju i uzrokovao nezgodu u Petrinji bio je pod utjecajem alkohola

10.03.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Utvrđeno je kako vojnik koji je u Petrinji oštetio oklopno vozilo Patria nije bio pod utjecajem droge, ali je imao alkohola u krvi. Vozilo i dalje nije popravljeno, a šteta iznosi oko 300.000 eura.

Vojnik koji je vozio Patriju i napravio štetu od 300 tisuća eura, potvrđeno je Dnevniku Nove TV iz MORH-a, imao je 0,46 promila alkohola u krvi. Na testiranju na droge bio je negativan.

Kvar na oklopnom vozilu koje je oštećeno u Petrinji još nije popravljen.

Stegovni postupak pokrenut je protiv trojice vojnika od kojih je jedan, doznaje Dnevnik Nove TV, zapovjednik satnije i sin šefa Uprave za obavještajne poslove.

Za nesreću se doznalo još u siječnju kada je u petrinjskoj vojarni oštećeno borbeno oklopno vozilo Patria. U incidentu koji se dogodio za vrijeme obuke nitko nije ozlijeđen. Glavni stožer osnovao je Povjerenstvo koje je trebalo utvrditi sve okolnosti. MORH je sve prešutio. Nisu tada otkrili ni kolika su oštećenja ni kako je do nezgode došlo.

Ipak tada je otkriveno kako je utvrđena ljudska pogreška te da je vojnik koji je vozilo naoružano strojnicom i modernim sustavom trebao parkirati u hangar zapeo za konstrukciju objekta.