u roku od 72 sata

Vojni analitičar: 'Ne izvuče li Rusija svoju vojsku s desne obale Dnjepra, moći ćemo vidjeti desetke tisuća zarobljenih vojnika kako marširaju do logora'

15.09.2022 u 22:09

Bionic
Reading

Vojni analitičar Ivica Mandić u četvrtak je u studiju Dnevnika Nove TV govorio o tome koji se koraci mogu očekivati nakon uspješne ukrajinske ofanzive.

'Nastavit će se operacija u Hersonu i ako Ruska Federacija u idućih 48 do 72 sata ne izvuče vlastitu vojsku, doživjet će gori poraz nego sad', rekao je vojni analitičar Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV.

'Ti ljudi otkinuti su od logističke i svake druge potpore, stalan je pritisak i u jednom trenutku doći će do situacije da se ta vojska nema čime braniti. Napad na Herson je uzrokovao premještanje ruskih trupa, koje su relativno male. Poraz je bio neminovan', ustvrdio je Mandić te dodao kako će, ne povuku li se ruske snage s desne obale rijeke Dnjepra, uslijediti katastrofalan poraz.

'Moći ćemo vidjeti desetke tisuća zarobljenih vojnika kako marširaju do logora. Taj snimak Moskva neće preživjeti', zaključio je analitičar Dnevnika Nove TV.

Na pitanje koliko je Putinova vlast stabilna nakon teškog poraza na istoku Ukrajine, Mandić je odgovorio kako je svaki put kad izbije jedan rat, poraz ili pobjeda civilizacijska, ne vojna.

'Rusko društvo je dezinformirano i opskrbljeno dezinformacijama i temeljem toga se stvaraju lažne slike. Bit će da smo prvi put svjedoci na političkoj razini da predstavnici Dume potpisuje apel i jednu peticiju da se Putin smijeni. To do sada nismo vidjeli', kazao je te podsjetio i da je dosta oligarha umrlo u vrlo čudnim okolnostima.

  • +5
Ukrajinska vojska ulazi u Izjum, ruska se povlači Izvor: EPA / Autor: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S

Rusija prijeti SAD-u u slučaju isporuke projektila dužeg dometa Ukrajini. Na pitanje na koji način može ostvariti te prijetnje, vojni stručnjak je kazao kako ne može ni na kakav način ostvariti te prijetnje. 'Ako govorimo o nuklearnom ratu, on je kataklizma i pitanje je tko može ostati', naglasio je Mandić te zaključio kako je Rusija postala sredstvo kineske vanjske politike.