TRAŽIT ĆE LEGALIZACIJU

Vojković mora rušiti vikendicu s bazenom?

21.02.2010 u 12:26

Bionic
Reading

Vikendica predsjednika uprave Croatia osiguranja, Hrvoja Vojkovića, u Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje, bespravna je, te mu je Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja naložila ili da je sruši ili je pokuša legalizirati, neslužbeno doznaje Jutarnji list

Otkriće da Hrvoje Vojković gradi tri objekta s bazenom u parku prirode navelo je inspekciju da iziđe na teren, te je utvrđeno da Vojković ne posjeduje dokumentaciju za gradnju. Kako doznaje Jutarnji, Vojković je najvjerojatnije srušio stare objekte i sagradio nove za koje mu treba dozvola. Inspekcija mu je, doznaje neslužbeno Jutarnji, poslala rješenje po kojem vikendicu mora ili legalizirati ili srušiti. Vojković, pak, tvrdi da će podnijeti zahtjev za legalizaciju.

'U tijeku je podnošenje zahtjeva za usklađenje izvedenog stanja s važećim propisima jer se radi o građevinskom zemljištu, a objekti koji su bili predmet adaptacije i sanacije upisani su u zemljišne knjige i katastar te su sagrađeni prije 1968. godine i za sve plaćam komunalije', tvrdi u Jutarnjem Vojković.