PREDSJEDNICA PODRŽALA NOVINARKE

'Vodstvo HRT-a treba još jednom razmotriti odluku o otkazima'

13.03.2015 u 18:18

Bionic
Reading

„Neugodno me iznenadila informacija o izvanrednom otkazu urednicama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić na HRT-u. Zalažem se za medijske slobode uz istodobno poštivanje profesionalne novinarske etike, nemiješanje nas državnih dužnosnika u uređivačku politiku, a pogotovo za poštivanje neovisnosti HRT-a kao javnog medijskog servisa.“

Objavila je to na svojem službenom profilu na Facebooku predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, koja se tako uključila u žestoku javnu debatu o odluci da se novinarke Elizabetu Gojan i Hloverku Novak-Srzić otpusti s HTV-a. 

Predsjednica Grabar Kitarović se svojom izjavom suprotstavila odluci ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, te se pridružila podršci koju su Gojan i Novak-Srzić dobile od kolega, HND-a i u Saboru.


'Mi političari moramo biti u stanju istrpiti sve vrste kritika, čak i onda kada se pokažu neutemeljenima. Nadam se da će vodstvo HRT-a još jednom razmoztiri odluku o otkazu novinarima.', poručila je predsjednica Grabar Kitarović, oko čije se inauguracije i prijenosa iste uživo cijela priča i zakuhala.