PRISJELO MU

Voditelj koji voli pozdrav 'Za dom spremni' izbačen sa Z1 televizije

23.12.2016 u 19:34

Bionic
Reading

Z1 televizija prekinula je suradnju s urednikom i voditeljem Markom Juričem. U priopćenju za javnost sa Z1 televiziju ističu kako nisu mogli utjecati na 'neprihvatljiv sadržaj' emisije Markov trg

'Z1 televizija se duboko ispričava i odlučno ograđuje od sadržaja emisije Markov trg emitirane uživo u vanjskoj produkciji 20.12.2016. godine. Z1 televizija s gnušanjem odbija sudjelovati u bilo kakvom istraživanju na način koji je objavio i najavio urednik i voditelj Marko Jurič, koji je odgovoran za neprihvatljivi sadržaj emisije, na kojeg Z1 televizija, nažalost, nije mogla utjecati. Z1 televizija ne dijeli mišljenje i stavove Marka Juriča, s kojim je prekinuta svaka daljnja suradnja. Emisija Markov trg se više neće emitirati na programu Z1 televizije', ističe se u priopćenju.

Jurič je u odjavi emisije, kao i na svojem Facebooku, pozvao ljude da se priključe sociološkom istraživanju o društvenim pozdravima u Hrvata i jave rezultate istraživanja. Komentirajući, kako je rekao, 'cirkusijadu' oko ploče u Jasenovcu, na kojoj piše i pozdrav 'Za dom spremni', a na što ga je ponukao prijedlog Milorada Pupovca, kojega je nazvao 'dragim', da se na saborskom Odboru za Ustav usvoji zaključak da je javno isticanje ustaškog pozdrava 'Za dom spremni' suprotno Ustavu i dosadašnjoj sudskoj praksi Republike Hrvatske te da potiče netoleranciju i širi etničku, vjersku i političku mržnju i vrijeđa sjećanje na žrtve ustaškog režima.