ZDRAVSTVENE USLUGE

Vodič za pacijente tijekom štrajka liječnika

16.09.2013 u 10:41

Bionic
Reading

Neuspjelo mirenje Sindikata liječnika i medicinskih sestara s Vladom otvorilo je brojna pitanja pacijentima koje prije svega zanima što će i kako raditi u vrijeme štrajka čiji je početak najavljen za srijedu

Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, u trećem Dnevniku HTV-a naveo je da će zdravstveni djelatnici, njih oko 70 posto, raditi u režimu rada nedjeljom.

'Što se tiče štrajkaša, uvodi se režim nedjelje. Sve ono što se može učiniti nedjeljom učinit će se i u vrijeme štrajka. Sve što se ne može neće se učiniti', naglasio je Babić.

Rajko Ostojić, ministar zdravlja, najavio je nešto ranije u središnjem Dnevniku HTV-a da će, primjerice, operacije koje ne mogu čekati morati biti obavljene, no neke će, poput hladnih operacija žučnog mjehura koje mogu pričekati dva do tri tjedna, biti prolongirane.

'U tom slučaju pacijenti će dobiti novi termin unutar mjesec dana', kazao je Ostojić.

O tome, naveo je ministar, koji će se pregledi moći obavljati pacijenti će biti obaviješteni od danas poslijepodne ukoliko se u Banskim dvorima u 14 sati ponovno ne sastanu predstavnici sindikata i Ministarstva.