UKIDANJE PREPORUKE

Voda se u Splitu više ne treba prokuhavati

11.04.2019 u 11:08

Bionic
Reading

Splićani i ostali stanovnici šireg područja koji pitku vodu dobivaju iz rijeke Jadro od danas je više ne trebaju prokuhavati prije konzumacije

Kako su izvijestili iz gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacije (ViK), prema najnovijim rezultatima analize vode iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita ukidaju se preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za malu djecu do 3 godine života, starije i osobe oslabljenog imuniteta.

"Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split unutar svoje zakonske obveze svakodnevno obavlja analizu vode za piće na području cijeloga vodoopskrbnog sustava te svi najnoviji rezultati, kako mikrobioloških tako i fizikalno - kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima, stoga se ukida preporuka prokuhavanja vode zbog mutnoće za malu djecu do 3 godine starosti) starije i imunoinsuficijentne osobe, odnosno osobe oslabljenog imuniteta", priopćeno je iz ViK- a.

Zamućenje vode je započelo 5. travnja, no mjera prokuhavanja su na snazi bila od subote, 6. travnja, dakle punih pet dana.