GRADONAČELNIK PLOČA, BANDIĆ, HDZ...

Vlast poludjela za skupim automobilima

29.03.2009 u 11:57

Bionic
Reading

Gradonačelnik Ploča Ante Karamatić kupio je iz gradskog proračuna novo vozilo Audi A6, koje je najskuplje u svojoj klasi, 659 tisuća kuna, što je bio povod za oštar napad HDZ-ova gradskog vijećnika Marijana Scipionija. To je tek nastavak automobilske trakavice hrvatskih vlasti

Vijećnik Marijan Scipioni smatra da je kupovina tako skupog vozila nepotrebno trošenje novca, posebice u vremenima recesije kada se mora voditi računa o svakoj potrošenoj kuni. HDZ-ovu vijećniku posebno je zasmetao iznos od 20 tisuća eura, bez PDV-a, potrošen na dodatnu opremu.

bandićev passat

Milan Bandić nedavno je u vozni park Poglavarstva uvrstio i novi Passat R36 kojim se svakodnevno služi. U serijskoj izvedbi taj automobil stoji 383.963 kune, a s dodatnom opremom i do 500 tisuća kuna

Zato je bahatim nazvao trošenje novca na kožu, navigacijski sustav s DVD-om, višenamjenski sportski kožni upravljač, grijanje sjedala vozača i suvozača, lakometalne naplatke sa sedam dvostrukih krakova, paket S line, analogni i digitalni TV prijem i niz drugih sadržaja obuhvaćenih u dodatnoj opremi, prenosi Jutarnji list.

Pločanska oporba pita se i zbog čega je potrošeno preko 150 tisuća kuna na servisiranje staroga Audija A8, kada je nakon toga kupljeno novo službeno vozilo.

'Automobil nije kupljen za mene, nego za Grad Ploče, pa će se njime voziti novi gradonačelnik, ako me u svibnju pobijedi. Kupili smo A6, a žao mi je što nismo kupili A8, i to blindirani. S tim vozilom se u splitsku i zagrebačku bolnicu prevezlo više bolesnika nego s vozilom Hitne pomoći pločanskoga Doma zdravlja. Ja ga koristim najmanje, na službena putovanja uglavnom idem osobnim automobilom. One koji smatraju da je vozilo preskupo, podsjećam da je u proračunu za tu stavku osigurano 700 tisuća kuna', rekao je Karamatić i upitao se zbog čega nikome nije čudno da je isto takvo vozilo, nekoliko mjeseci prije Ploča, kupio i Grad Metković.

'Prije dvije godine Grad Metković je kupio A6, ali bez ikakve opreme', kaže gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo. 'Službeni auto se koristi uglavnom u humanitarne svrhe pa se tako u petak vratio iz Krapinskih toplica gdje je bio jedan Metkovac ozlijeđen u prometnoj nesreći', kaže Jambo, dodajući da on osobno iz metkovskog proračuna nikada nije uzeo novac ni za putni nalog, dnevnice, ni za spavanje tijekom službenih putovanja.