KLJUČ OSTAVILI PORED VRATA

Vlasnicima Europatradea ukraden nakit vrijedan 1,5 milijuna kuna

Bionic
Reading

Dok je obitelj Šarić, inače vlasnici Europatradea uživala na večeri sa prijateljima, njihovim impozantnim domom i dvorištem u zagrebačkoj Ivankovićevoj ulici šetala su trojica 19-godišnjih lopova iz susjedstva - A. Č., M. D. i A. G. U brzinski odrađenoj krađi koju su olako u manje od sat vremena odradili uz pomoć njihovog ključa od kuće kojeg su pronašli sakrivenog uz uzalna vrata, trojica kradljivaca prisvojila su nakit i novac ukupno zaradivši preko 1,5 milijuna kuna!, javlja Slobodna Dalmacija

Osim trojice udruženih 19-godišnjaka policija je u postaju dovela i kupca odnosno naručitelja zlatnine E. A. (19) koji je od njih otkupio plijen za 75 tisuća kuna!

U svemu tome ne bi bili sami, da im u pomaganju otvaranja jednog od sefova svoj obol nije dao i poznanik S. D. (36), a kojem su za uslugu obijanja sefa platili 1000 kuna.

No mala je to utjeha za supružnike Šarić, Ljerku i Marijana, jer osim tek nekoliko tisuća kuna (pro)nađenih u pretresima domova petorice osumnjičenih, skupocjenom nakitu još uvijek nema traga.

'Ostali smo šokirani. Ti klincu su nas očito pratili neko vrijeme i uvidjeli gdje ponekad sinu znamo ostavit ključeve. Čudno je i da naš pekinezer Ogi nije reagirao, a inače se razjari k'o pitbull. Meni je ukradena zlatarska kutija sa nakitom.'

'Nije mi jasno da skupocjenu narukvicu od zelenih smaragda vrijednu preko 100 tisuća eura, sličnu lančiću kakav nosi Rihanna, policajci još nisu našli jer se takva narukvica u RH ne može lako prodati, a i ne može ju se rastopiti. Teži skoro kilogram.'

'Svjesna sam da sam kriva što takve stvari držim doma. Nestao mi je i križ sa briljantima i Cartierov sat', ispričala nam je kratko pokradena Ljerka Šarić našalivši se kako više nema potrebu zatvarati vrata jer su joj lopovi ionako već sve ukrali.

Njezinom sinu poznanici su, pak, ukrali sef u kojem je bila putovnica, lančići, ključ od Audija i nešto novca. Kradljivci su očito znali i da Šarićevima ne radi videonadzor, pa su još spokojnije u večernjim satima 2.listopada odradili krađu.

Kako doznajemo, za policiju priča nije gotova. Osim što intenzivno pokušavaju ući u trag ukradenom nakitu, pokušavaju otkriti i odakle 19-godišnjem E. A. 75 tisuća kuna za kupnju ukradene zlatnine.

Po kvartu kruže priče kako su uhodana trojica 19-godišnjih kradljivaca u dosluhu sa nekim zlatarima pa im 'nabavljaju' zlato za određenu proviziju.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.