teška nesreća

Vlak iskočio iz tračnica na sjeveru Škotske, ima teško ozlijeđenih

12.08.2020 u 15:40

Bionic
Reading

Putnički vlak je iskočio iz tračnica u srijedu dopodne na sjeveroistoku Škotske, na području zahvaćenom poplavom, pri čemu ima "teško ozlijeđenih", rekla je škotska premijerka Nicola Sturgeo

"Ovo je veoma teška nesreća", rekla je premijerka na Twitteru. Zatim je pred škotskim zastupnicima pojasnila da "prve informacije" govore o "teško ozlijeđenim" osobama.

Britanski premijer Boris Johnson je rekao da ga je "rastužila vijest o teškoj nesreći u Aberdeenshireu" i da su njegove "misli" uz stradale.

Dim se uzdizao iznad mjesta nesreće u bregovitom kraju, kamo su stigla vozila hitne pomoći i helikopter, pokazuju snimke BBC-a. Sam vlak se nije vidio.

"U Stonehavenu, u Aberdeenshireu vlak je skliznuo s tračnica", objavila je britanska prometna policija na Twitteru tijekom dopodneva.

"Dojavu o nesreći zaprimili smo u 9.43 sata (10.43 sata po srednjoeuropskom vremenu), redarstvene snage su uz osoblje hitne medicinske pomoći i uz vatrogasce", dodaje policija ne rekavši ništa o eventualnim žrtvama.

Vlak s lokomotivom i četirima vagonima pošao je u 6.38 sati (7.38 sati po srednjoeuropskom vremenu) iz Aberdeena u Glasgow.