SNIMILE GA KAMERE

Vlahušićev suradnik ukrao cijevi i šmrk iz garaže

25.03.2009 u 07:56

Bionic
Reading

Zbog krađe triju vatrogasnih cijevi te pripadajućeg šmrka iz novoizgrađene javne garaže, PU dubrovačko-neretvanska je Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnijela kaznenu prijavu protiv Balda Božovića (53), bliskog suradnika Andre Vlahušića, kandidata za dubrovačkog gradonačelnika, objavila je Slobodna Dalmacija

Božović je godinama prisutan u političkim životu krajnjeg juga Hrvatske, pa je sada član Županijskog poglavarstva zadužen za financije i proračun, a zaposlen je kao pomoćnik ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik za pravne poslove.

U županijsku vlast je ušao s Nezavisne liste Stipe Gabrića Jamba, radeći tada u njegovoj građevinskoj tvrtki GP Dubrovnik. Nakon što je Jambo prodao GP, Božović je otišao na mjesto zamjenika ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik Andra Vlahušića, HNS-ovog kandidata za gradonačelnika.

Nadzorne kamere u javnoj garaži zabilježile su krađu protupožarne opreme, a nakon detaljne analize snimki, policija je utvrdila identitet kradljivca.

Slobodna izvještava da se pretpostavlja da su cijevi i šmrk najvjerojatnije uzeti za poljodjelske poslove, odnosno za navodnjavanje Božovićeva obiteljskog imanja u Konavlima. Također je objavljeno da su cijevi i šmrk vraćeni tvrtki Ragusa parking koja skrbi o javnoj garaži. Božović je odbio komentirati slučaj.

'Ako je ta vijest točna, Baldo Božović krađu je počinio kao građanin, a ne kao moj pomoćnik. Za njega, kao i ostale građane, postoji osobna odgovornost', komentirao je za Slobodnu Andro Vlahušić.