lokalni izbori

Vladimir Ham kandidat HNS-a za osječkog gradonačelnika

21.03.2021 u 12:07

Bionic
Reading

Kandidat HNS-a za osječkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima bit će predsjednik osječke stranačke podružnice i nekadašnji dogradonačelnik Vladimir Ham, koji je poručio kako želi stvoriti Osijek dobar budućim mladim generacijama.

Na predstavljanju kandidata, predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj rekao je kako "Osijek treba čovjeka koji ima političkog iskustva, jer je politika profesija, gdje je, osim znanja i stručnosti, potrebno i iskustvo, a treba i čovjeka mlađe generacije, sa svježim pogledima na budućnost".

Istaknuo je kako Ham ima "sve osobine modernog osječkog gradonačelnika", jer poznaje gradski sustav i načine na koji se oblikuju konkretne gradske političke inicijative, poznaje procedure planiranja gradskog proračuna, a bio je dio Gradske uprave u prvom mandatu gradonačelnika Ivana Vrkića, kada su pokrenuti brojni projekti.

Današnjom kandidaturom dajemo Osijeku pravi izbor i okrećemo se budućnosti. Treba nam netko tko će efektno prezentirati osječke vrijednosti i prednosti grada, za sve one koji nam žele biti partneri i žele doći u ovaj grad, poručio je predsjednik HNS-a.

Ham je ocijenio kako ga nisu impresionirale kandidature ostalih pretendenata za dužnost gradonačelnika, u kojima se "često vidi miješanje ingerencija grada i nekih drugih razina vlasti, jer, ljudi koji ne poznaju sustav, ne mogu znati što grad može, a što ne može".

Istaknuo je kako prije svega želi promijeniti atmosferu u gradu, u kojoj stalno prevladava razmišljanje o problemima i tvrdnje kako je prije bilo bolje. 

Želimo stvoriti Osijek, koji će biti dobar budućim mladim generacijama, jer vidimo da se grad razvija u potpuno novim pričama, poput IT industrije. Na nama nije da gradimo tvornice i zapošljavamo, već da stvaramo uvjete za ljude koji imaju ideje, žele raditi i točno znaju što rade, poručio je Ham.

Napomenuo je kako će tijekom kampanje predstaviti odrednice programa i suradnike s kojima će te programe realizirati nakon izborne pobjede te partnere, koji će se tome priključiti.