SJEDNICA U MEĐIMURJU

Vlada stiže Čakovec, a razočarani Posavec poručio da nijedan projekt koji je županija tražila nije uvršten

24.07.2019 u 21:51

Bionic
Reading

HNS-ov međimurski župan Matija Posavec, koji traži raskid koalicije s HDZ-om, rekao je da će doći u četvrtak na sjednicu Vlade u Čakovcu, ali neće ići na kavice prilikom obilaska županije, ocjenjujući sramotnima poruke po kojima se zaobilazi institut Županije i njega kao župana

Posavec je omalovažavajućim i uvredljivim nazvao poruke potpredsjednika HDZ-a i ministra gospodarstva Darka Horvata koji je, tvrdi Posavec, u sjedištu lokalnog HDZ-a najavio sjednicu Vlade i rekao da međimurska županija nije domaćin već da je župan dobio obavijest o lokacijama na kojima će se kretati premijer pa može doći i piti kavice.

"Za sutra meteorolozi najavljuju 35 stupnjeva pa bi osam kavica bilo previše i ostavile bi gorak okus u ustima", rekao je Posavec u razgovoru za RTL vijesti.

Dodao je da će prisustvovati sjednici Vlade u Čakovcu jer je to njegova dužnost i želi razgovarati o dvjema ključnim temama. Jedna se odnosi na značajno povećanje minimalne plaće, a želi razgovarati i čuti stav Vlade oko suživota s romskom nacionalnom manjinom.

Za točke koje se nalaze na dnevnom redu Vlade, Posavec je rekao da su to samo zaključci i da se puno tih projekata već realizira. Od projekta koje je županija tražila nije uvaženo gotovo ništa, rekao je Posavec.

"To zaobilaženje instituta Županije i župana po funkciji je jasna poruka odnosa Vlade prema Međimurju", zaključio je Posavec.

Za stanje u svojoj stranici rekao je da inzistira na unutarstranačkim izborima u listopadu.

Predsjednik županijskog HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat je za Međimurske novine, upitan hoće li premijer Andrej Plenković doći i u ured međimurskog župana rekao da su protokol i kabinet premijera na sve događaje pozvali i međimurskog župana.

Domaćin županu u Prelogu bit će Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, a na kavicu je pozvan i župan Posavec. U Murskom Središću domaćin će biti gradonačelnik Dražen Srpak. Na kavicu je pozvan i župan Posavec. Sjednici Vlade domaćin je gradonačelnik Grada Čakovca. Prije neposrednog početka sjednice Vlade u 12 sati popit ćemo kavu, rekao je Horvat.

Prema vladinom protokolu predviđen je za 12 sati sastanak predsjednika Vlade s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem i županom Međimurske županije Matijom Posavcem.