banski dvori

Vlada se očituje o zahtjevu za smjenom ministrice, Plenković podnosi Godišnje izvješće

18.10.2017 u 07:15

Bionic
Reading

Na dnevnom redu sjednice Vlade u srijedu nalaze se 22 točke, među njima i Nacrt konačnog prijedloga zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom

Prema dnevnom redu, Vlada će se očitovati na prijedlog 33 oporbena zastupnika predvođenih Klubom zastupnika GLAS/HSU za pokretanjem pitanja povjerenja ministrici za demografiju Nadi Murganić zbog toga što je njezino ministarstvo u javnu raspravu uputilo, sada već povučen, prijedlog obiteljskog zakona s nizom problematičnih formulacija.

Mišljenje će Vlada dati na izmjene i dopune Zakona o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju koje predlaže Klub zastupnika SDP-a, a kojima se predlaže proširenje primjene zakona, uz korisnike koji mirovinu ostvaruju samo u I. stupu obveznog mirovinskog osiguranja, i na korisnike koji mirovinu ostvaruju iz I. i II. stupa.

Mišljenje će Vlada dati i o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) koje predlaže Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista, a kojima se, uz ostalo, omogućava i Državnom uredu za reviziju provedba revizije učinkovitosti HNB-a.

  • +8
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U srijedu će premijer Andrej Plenković, dan prije prve godišnjice rada svoje Vlade, Hrvatskom saboru podnijeti prvo Godišnje izvješće te zastupnike upoznati što je Vlada radila u protekloj godini dana, koje je pojave i probleme detektirala