NEUGODNO PITANJE

Bernardić: Vlada je Todoriću dala šest mjeseci, jesu li se pokušali dogovoriti?

16.10.2017 u 16:34

Bionic
Reading

'Imamo jedan jasan apsurd. Vlada je dala Todoriću šest mjeseci da pripremi obranu. On istupa pet mjeseci nakon lex Agrokra i optužuje vladu. Je li se možda Vlada pokušala nagoditi ili dogovorit s Todorićem?', upitao se Davor Bernardić na konferenciji za nvinare na kojoj je komentriao današnja uhićenja čelnika Agrokora

'Treba reći da je dobro da je DORH napokon reagrirao, nadam se da se na uhićenjima članova Uprave neće  zaustaviti nego proširiti istragu na institucije i političare koji su pomogli Todoriću oko ovog Agrokorovog balona. Očekujem ekspres i brzu istragu i sudski proces. Najgore bi bilo da se odigra još jedna trakavica bez rezultata u kojoj će odgovorni završiti s guljenjem krumpira', rekao je Bernardić

Dodao je da povjerenstvo za Agrokor mora nastaviti s radom. 'Danas je nakon najnovijih uhićenja dokaz da povjerenstvo mora nastaviti s radom i početi raditi jer nama je interes da se istina u slučaju Agrokor istraži što prije' rekao je Bernardić.

  • +68
Uhićenja čelnika Agrokora Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

'Da ljudi saznaju tko je sudjelovao u rastu tog giganta koji je rastao u doba prvih HDZ-ovih vlada i do zadnjih događanja oko pisanja lex Agrokora do teških optužbi na račun Plenkovića, Ramljaka i Dalić. Sve su to pitanja koja zaslužuju odgovor', poručio je Bernardić.

Postavio ej i nekoliko neugodnih pitanja premijeru Plenkoviću. 'Imamo jedan jasan apsurd. Vlada je dala Todoriću šest mjeseci da pripremi obranu. On istupa pet mjeseci nakon lex Agrokra i optužuje vladu. Je li se možda Vlada pokušala nagoditi ili dogovorit s Todorićem? Je li nakon pisanja lex Agrokora bilo sastanaka Todorića i predstavnika vlade? Neka to Plenković odgovori. Plenković iz izjave nije odgovorio niti na jedno pitanje nego je produbio sumnju u cijelu situaciju oko Agrokora još više. Nije odgovorio tko je lagao - Ramljak ili Marić. Nije odgovorio na to tko je pisao lex Agrokor i nije odgovorio kako je moguće da predsjednik Vlade može diktirati ritam uhićenja', rekao je Bernardić.

'Neka Plenković odgovori na pitanja koja sam mu dosad postavo i je li bilo sastanaka s Todorićem iza pisanja lex Agrokora. Todorić je aktivirao lex Agrokor, zakon koji je za njega pripremio Plenković i za njega preuzeo potpunu odgovornost''.

'Nije li vama sumnjivo nakon Orepićeve izjave da je Plenović kazao da treba s uhićenjem pričekati do iza lokalnih izbora? Zar vam nije sumnjivo da Todorić nakon pet mjeseci iznosi optužbe na račun Plenkovića, Dalić i Ramljaka? Da mu se dalo šest mjeseci da priprema obranu. To su sve stvari koje su itekako sumnjive. Istražno povjerenstvo treba nastaviti s radom, a Plenković treba biti ispitan među prvima', zaključio je Bernardić.