zATVORENI DIO SJEDNICE Vlade

Jasmin Bajić ostaje šef Croatia Airlinesa do novog natječaja

31.10.2018 u 13:03

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlada je u srijedu Skupštini društva Croatia Airlinesa d.d. predložila imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave - direktora društva

Imenovanje je predloženo sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu mandat istječe 4. studenoga 2018. godine.

Vlada je razriješila dosadašnje pomoćnike ministra poljoprivrede - Ivicu Francetića na osobni zahtjev, te Milenka Živkovića. Novim su pomoćnicima ministra imenovani Renata Ojurović i pomoćnik ministra Milan Tankosić.

Povučeno je i ovlaštenje državnoj službenici Renati Lozo za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede. Istodobno, Renata Lozo je imenovana glavnom tajnicom Ministarstva, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Vlada je, zbog odlaska na novu dužnost, razriješila dosadašnju vršiteljicu dužnosti supredsjedateljice Stalne hrvatsko-bavarske komisije mr. sc. Veselu Mrđen Korać, a novom je supredsjedateljicom Komisije, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana Andreja Metelko-Zgombić.

Izmijenjena je Odluka o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za olakšice. Umjesto dosadašnje članice Povjerenstva Edite Bošković, koja je preminula, novom je članicom imenovana Lenka Ercegović, kao predstavnica Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Na osobni zahtjev, razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Ivan Krolo. Novom je članicom Upravnoga vijeća imenovana Petra Nola Fuchs.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju i imenovanju članova svoga Savjeta za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Umjesto ranije razriješenoga člana Savjeta, imenovana je nova članica Elena Liliana Nadinić, kao predstavnica hrvatskog iseljeništva/dijaspore, za Argentinu.

Skupštini društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., Vlada je predložila izbor dva člana Nadzornog odbora društva, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im je istekao mandat od šest mjeseci dana 4. listopada 2018. godine, te izbor novog člana Nadzornog odbora, najviše na vrijeme od šest mjeseci. Za izbor su predloženi Ksenija Bertić, Dinko Staničić i Ivan Selak.