MINISTRICA UPRAVE

Vlada neće zapošljavati nove ljude dok stari ne odu

01.02.2016 u 10:58

Bionic
Reading

Vlada će poštivati prijašnju odluku ‘dva za jedan’ po kojoj u upravu može doći jedan čovjek samo uz uvjet da dvoje kroz prirodni odljev ode, poručila je ministrica uprave Dubravka Jurlina-Alibegović koja za iduće mjesece najavljuje snimku ljudi i poslovnih procesa, piše Večernji list

'Nitko nije rekao da nam je cilj novo zapošljavanje. Ministarstva će se ustrojiti na optimalan način kako bi provela strateške planirane ciljeve, a to je efikasna javna uprava koja bi bila dobar partner poslovnom sektoru', kazala je ministrica uprave Dubravka Jurlina-Alibegović Večernjem listu uz opasku da je rano govoriti o otkazima.

'Radit će se na otklanjanju fragmentiranosti i preklapanju po resorima. Godišnji plan rada spustit će se do svakog zaposlenog i njegova realizacija bit će osnova za nagrađivanje', naglasila je ministrica uprave.

Dodala je i da će dubinska analiza troškova koja je pripremljena za prošlu vladu, na kojoj je i sama radila, biti dobar temelj za promjene te je istaknula da je zatražila izvješće dokle se došlo sa spajanjem, koje je pokazalo da su samo četiri agencije spojene u dvije iako su stručnjaci predlagali da se dvjestotinjak agencija okrupni u pedesetak.