MILANKA OPAČIĆ

Vlada ne odustaje od outsourcinga

12.06.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić izjavila je danas kako su reforme manje više strukturirane i da će ih novi ministri zdravlja i znanosti, obrazovanja i sporta uspješno provoditi

'Novim je ministrima (Siniša Varga i Vedran Mornar) put trasiran i mogu puno učiniti. Trebaju nastaviti i mislim da u godinu i pol dana mogu puno napraviti', rekla je Opačić odgovarajući na novinarska pitanja uoči otvaranja simpozija posvećenog osobama s poremećajima autističnog spektra.

Dodala je da je imala jako dobru suradnju s oba dosadašnja ministra (Rajko Ostojić i Željko Jovanović) koji su imali vrlo teške resore u kojima nije lako raditi promjene. 'Otpori su bili veliki, a ja mogu reći da sam zadovoljna s onim što su napravili u dvije i pol godine', rekla je potpredsjednica Vlade Opačić.


Na novinarsko pitanje je li Vlada odustala od outsourcinga u javnoj upravi, Opačić je odgovorila da je Vlada imala i još uvijek ima tri modela na kojima radi.

'Odlučit ćemo se za onaj za koji budemo smatrali da je najbolji kako za racionalnije ponašanje unutar javnog sektora, tako i za same radnike. Niti jedan od ta tri modela ne ugrožava radnike u niti jednom njihovom radničkom pravu. Sva tri modela su u igri, in house i outsourcing i mi ćemo vrlo brzo reći za koji smo se opredijelili. Od reforme ne odustajemo, samo je pitanje za koji ćemo se model opredijeliti', poručila je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.