'ŠTEDLJIVO' PREFERIRAJU SMARTFONE

Vlada naručuje mobitele u vrijednosti 40 milijuna kuna!

08.05.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Država nabavlja deset tisuća novih mobilnih uređaja za državne i javne službenike i za to će se iz proračuna izdvojiti čak 40 milijuna kuna

Državna uprava putem Središnjeg državnog ureda za javnu nabavu kupuje deset tisuća mobilnih uređaja zajedno sa 2.200 novih SIM-kartica i mobilnim uslugama. Nabava vrijedi 40 milijuna kuna za razdoblje od dvije godine, a odnosi se na mobilne uređaje, kartice i 2.250 modema namijenjenih Uredu predsjednika Sabora, predsjedniku Josipoviću, Uredu predsjednika Vlade, svim ministarstvima, mnogim državnim uredima i stručnim službama, piše Globus.


Riječ je o trima razredima mobilnih uređaja: običnim sa standardnim funkcijama, onima s naprednim funkcijama i pametnim telefonima.

No detaljne specifikacije traženih uređaja pokazuju da i drugi razred mobitela trebaju biti 'pametni telefoni' jer su službenici zaželjeli da im zaslon bude osjetljiv na dodir, da ima kapacitet memorije 16 gigabajta te mogućnost pregleda GSM karte. Tako će ukupno biti nabavljeno 6.250 smartfona, a ostatak otpada na obične mobitele za niže rangirane državne službenike.