OPORBA O SMANJENJU PLAĆA

'Vlada je u panici i ne zna si pomoći!'

20.02.2013 u 10:53

Bionic
Reading

Rebalans proračuna po svemu sudeći ipak će zahvatiti i plaće. Potvrdio je to sinoć za RTL premijer Zoran Milanović, kazavši kako će plaće u javnom sektoru ići dolje za tri posto. To, naravno, nije naišlo na odobravanje oporbe

'Hrvatska se ne može izvući iz krize na smanjenju plaće od tri posto, nego na politici koja će državu izvući iz krize i smanjiti broj nezaposlenih, što očigledno ova vlada ne zna', kazao je novinarima u Saboru HDSSB-ov Zoran Vinković.

Poručio je kako nema ništa protiv da se plaće smanje zastupnicima, ministrima i članovima Vlade, no pritom je napomenuo da to ne može biti jedina mjera za izlazak iz krize.

HDZ-ova Martina Dalić ponovila je da je Hrvatskoj prijeko potreban trogodišnji plan gospodarskog rasta koji bi trebao jasno pokazati kako će se stabilizirati javne financije i pokrenuti gospodarstvo. Rebelans, smatra, neće donijeti rješenje.

'Obzirom da se smanjenje plaća najavljuje u veljači za travanj, za proračun koji je donesen u studenome, to jasno pokazuje da Vlada ne vlada situacijom', rekla je Dalić.


Podsjetila je i kako se takve mjere nisu najavljivale, nego je, kazala je, bilo riječi o reguliranju tog pitanja u dogovoru sa sindikatima, kroz božićnice i regrese.

'Sad vidimo da na red dolaze i neke druge mjere i mislim da je to najbolji znak kako postoje problemi s izvršavanjem proračuna', ocijenila je Dalić

Dok HDZ-ovka rješenje vidi u dobro pripremljenom planu, za Nikolu Vuljanića iz Hrvatskih laburista možda je došlo vrijeme da Vlada vlast prepusti nekome drugome.

'Vlada je u panici, ne snalaze se i ne znaju kako si pomoći', kazao je kratko Vuljanić