kadroviranje

Vlada imenovala novo Upravno vijeće u KB Dubrava, na čelu mu je Silvio Bašić: Kaže da nema 'skidanja glava' i najavljuje da cijela bolnica postaje Covid

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 29.10.2020 21:36
  • Objavljeno 29.10.2020 u 19:09
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Završena je zdravstvena inspekcija u Kliničkoj bolnici Dubrava - smijenjeno je Upravno vijeće. Kako je potvrđeno HRT-u, novi predsjednik Upravnog vijeća je Silvio Bašić, istaknuti stručnjak i pročelnik Zavoda za neurologiju, a prije mjesec dana imenovan je i državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva

Razriješena je dosadašnja predsjednica Grozdana Perić te članice Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava Veronika Laušin i dr. sc. Irena Jukić. Novim članovima imenovani su Jasminka Hlupić i Vedran Kranjčević, javlja HRT.

'Moj prvi potez je odavno počeo, kad sam došao u bolnicu u 2008. godine. Trudio sam se podići kvalitetu pružanja usluge našim bolesnicima kao i velika većina zdravstvenih djelatnika', rekao je za Dnevnik HTV-a novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

Silvio Bašić

Silvio Bašić

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Na pitanje hoće li smijeniti ravnatelja bolnice rekao je da zadatak novog UV nije da smijenjuje. 'Nije zadatak da skidamo glave nego da omogućimo djelatnicima perjanice hrvatskog zdravstva, a to je KB Dubrava, da i dalje maksimalno profesionalno pružaju adekvatnu skrb našim bolesnicima. Ako bude potrebe poduzet ćemo sve potrebne mjere', rekao je Bašić.

'Nisu bitne formalne odluke nego da o tome vodimo računa i o bolnici i o bolesnicima koji nisu bolesni od Covida', dodao je.

Rekao je da liječnika, a posebno medicinskih sestara nedostaje u cijeloj zemlji, pa tako i kod njih kao i u drugim bolnicama. 'Pokušavamo napraviti najviše što možemo. U procesu je pojačanje kadrova, dolaze i sestre i liječnici', rekao je.

Dodao je da cijela KB Dubrava postaje Covid bolnica. 'To će biti on onog trenutka kada kapaciteti za Covid-bolesnika budu premali, rekao je.

Onima koji smatraju da koronavirus nije opasan rekao je kako ih moli da dođu volontirati u KB Dubrava i uvjere se iz prve ruke.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici te će novo Upravno vijeće odlučiti o eventualnoj smjeni ravnatelja bolnice Srećka Marušića. - Manji su propusti utvrđeni u pružanju zdravstvene zaštite, ali je utvrđena i neodgovarajuća razina komunikacije između uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje oboljelih od COVID-a, izvijestio je Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije tri dana inspekciju u KB Dubrava nakon što je liječnica iz te bolnice u pismu progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru. Na temelju nalaza inspekcije Vlada je odlučila smijeniti dosadašnje članove Upravnog vijeća, a novi članovi odlučivat će o sudbini ravnatelja KB-a Dubrava Srećka Marušića koji i dalje upravlja bolnicom.

  • +22
  • +19

Jedan dan u KB Dubrava

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

'Novo Upravno vijeće sastat će se što je prije moguće i donijeti pravorijek, a ja kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana ako to ne učini Upravno vijeće', rekao je Beroš.

Ministar Beroš je rekao kako se broj zaraženih u svijetu približava 44 milijuna, a da je preminulih gotovo milijun i dvjesto tisuća. 'Na 248. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj zabilježeno je 2776 novozaraženih, a broj aktivnih slučajeva je 14 031. Na bolničkom se liječenju nalazi 980 bolesnika i njihov broj i dalje raste', rekao je ministar zdravstva i dodao kako je na jučerašnji dan među zdravstvenim radnicima zabilježeno 935 aktivnih te 914 slučajeva samoizolacije. Beroš je istaknuo kako je 1111 ozdravljenih zdravstvenih djelatnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!