Grozdana Perić

Smijenjena šefica Upravnog vijeća KB Dubrava: Mislim da smo zaista sve profesionalno odradili, ali su bili neki manji propusti

29.10.2020 u 18:21

Bionic
Reading

Vlada je nakon inspekcije u KB-u Dubrava donijela odluku o smjeni Upravnog vijeća bolnice. Bivša predsjednica Upravnog vijeća Grozdana Perić kaže da su sve profesionalno odradili.

'Mislim da smo zaista sve profesionalno odradili, ali su bili neki manji propusti. Mislim da za to nije bilo nadležno Upravno vijeće, a je li onome kako stoji u samom izvješću, da nije bilo koordinacije između koordinatora i ravnatelja, to je nešto što nije bilo u nadležnosti Upravnog vijeća", rekla je za Novu TV sad već bivša predsjednica Upravnog vijeća KB-a Dubrava Grozdana Perić nakon odluke Vlade da smijeni vijeće.

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju. ''Ne znam što to nismo dobro napravili i što to nismo dobro radili'', kazala je Perić.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici, te će novo Upravno vijeće odlučiti o eventualnoj smjeni ravnatelja bolnice Srećka Marušića.

Manji su propusti utvrđeni u pružanju zdravstvene zaštite, ali je utvrđena i neodgovarajuća razina komunikacije između uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje covid-pozitivnih, izvijestio je Beroš na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije tri dana inspekciju u KB Dubravu nakon što je liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru.

  • +22
Jedan dan u KB Dubrava Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Ispovijest odvjetnika koji je završio u KB-u Dubrava: Zbrka je, nema reda, fali ljudi, a donedavno nije bilo ni lijekova

Na temelju nalaza inspekcije Vlada je odlučila smijeniti dosadašnje članove Upravnog vijeća, a novi članovi odlučivat će o sudbini ravnatelja KB Dubrava Srećka Marušića, koji i dalje upravlja bolnicom.

Novo Upravno vijeće sastat će se što je prije moguće i donijeti pravorijek, a ja kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana, ako to ne učini Upravno vijeće, rekao je Beroš.