'iza zatvorenih vrata'

Vlada donijela nekoliko kadrovskih rješenja, jedno se tiče i Radimira Čačića

22.12.2022 u 17:19

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice u četvrtak razriješila na osobni zahtjev državnu tajnicu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Natašu Mikuš Žigman i državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Šimu Mršića

Dr.sc. Iva Ivanković imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, priopćeno je iz Vlade.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. opoziv člana Uprave toga društva Roberta Hirca.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskih voda Radimir Čačić.

Državnoj službenici Danieli Sukalić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, s danom 2. siječnja 2023. do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, jer joj ističe mandat 1. siječnja 2023.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ivana Vargašević Čonka, a novom članicom Upravnog vijeća imenovana je Katarina Nesterović, kao predstavnica Ministarstva financija.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. imenovanje Ivane Gudelj Tičak za članicu Uprave Agencije, do provedbe natječaja za imenovanje članice Uprave Agencije, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer joj je istekao mandat 14. prosinca 2022.

Razriješen je dosadašnji predstavnik Vlade Republike Hrvatske u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe Dragan Jelić, a novim predstavnikom Vlade u tom Vijeću, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav i socijalnu politiku, imenovan je Ivan Vidiš.

Na zatvorenome dijelu sjednice članovi Vlade usmeno su izviješteni o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj, a prihvaćeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2022.