VAŠI I NAŠI

Vjenčani kumovi Radman i Rogošić upravljaju HRT-om

19.04.2013 u 21:20

Bionic
Reading

Željko Rogošić postao je šef HTV-a 1. Imenovao ga je, kaže, Goran Rotim, danas postavljeni šef Programa HRT-a, a ne vjenčani kum Goran Radman, glavni ravnatelj Prisavlja. Rotima je pak imenovao Radman. Zašto je Rotim odabrao Rogošića i kakvi su mu planovi s programom, od Rotima nismo mogli doznati jer odlučio u narednih mjesec dana ne davati nikakve izjave

'Vaši i naši', nekad popularna serija HRT-a doživjela je svoj remake danas ni manje ni više nego na predstavljanju novih šefova na Prisavlju.

Nastojeći preduhitriti medije koji za to znaju ili bi saznali, Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, i Željko Rogošić, friško imenovani urednik HTV-a 1, napravili su mali skeč kako bi pred zaposlenicima Prisavlja priznali da Radman Rogošiću vjenčani kum više od 30 godina.

A da se ne bi pomislilo kako je kumska veza presudila kod izbora urednika 'jedinice', upetljao se Goran Rotim, danas imenovani ravnatelj Programa HRT-a, kazavši kako je Rogošić njegov izbor i kako on za to odgovara.

Rotima je nakon javnog natječaja, podsjetimo, izabrao Radman. Između Radmana i Rogošića postoji još jedna veza, a ta je da je Rogošićeva sestra Branka udana za Radmanova brata.

Zašto je izbor pao na Rogošića, a ne na Mira Brankovića Gordanu Mrđen ili Sandru Križanec, od Rotima nismo uspjeli saznati jer je u narednih mjesec dana odlučio ne davati izjave za medije.

Valja podsjetiti da se o Rogošiću kolege kreativci nisu najpozitivnije izjasnili protekloga tjedna i da im je po guštu više bilo troje ranije navedenih. No njihovo mišljenje ionako je bilo savjetodavnog karaktera koje su Radman i Rotim mogli, ali i nisu morali uvažiti.

Rogošić kaže kako njegovih nešto više od 30 posto nije tako loš rezultat i kako kumstvo s Radmanom nije presudilo izboru Gorana Rotima.

'To je bilo prije trideset godina. Od tada svatko od nas dvojice ima svoje karijere', kazao nam je Rogošić.

O tome što i kako misli mijenjati u programu HTV-ove 'jedinice' Rogošić nije želio previše iznositi u javnost dok u ponedjeljak ne obavi razgovore s ljudima.

'Mogu reći da će HTV 1 biti više okrenut općoj populaciji i da je jedna od osnovnih stvari koju moramo popraviti brzina', kazao je Rogošić.