... i lukom i maslinovim uljem tvore neku vrst umaka, dresinga, polušalše koja se preljeva preko, u ovom slučaju, mladog kozjeg sira na posteljici od krekera ;)
Sada već tradicionalno branje višanja u našemu vrtu započelo je i završilo - jučer.
Udružene snage susjede, prijateljice i mene ili me, uz pomoć dva psa koji su zobali višnje s poda, uspjele su mladu višnju oteretiti od plodova i iste spakirati u vrećice za zamrzavanje pa u frizer.
Pogled s Tavana na sretne beračice
Nikina srećica izbliza
Moje radno mjesto
Psi višnjari na zadatku
Ljepotica vrta i zvijer u pozadini
Dečko od zvijeri iz pozadine na prethodnoj fotki
Višnje s poda - omiljena pseća hrana ?!
Predah umornih beračica
U adekvatnoj obući ;)
Crvena, radna ruka i obrana grančica
Razmišljala sam jutros što bih s višnjama koje su ostale nezaleđene i odkoščene u frižideru i ...
... odlučila sam ih, umjesto na slatko kiselo, napraviti na slano i ljuto!
Ovaj zanimljivi i osvježavajući dodatak može se dodati sljedećim jelima; grilanim pilećim prsima, tofuu, mladom kozjem siru, krekerima i tortiljama
Osim što me trenutno peku oči, nos i usta, jer sam čisteći chili papričice zaboravila staviti rukavice, zadovoljna sam ovim neobičnim receptom. Molim vas pripazite na to kao i na izrazitu sočnost višanja koje se moraju procijediti e da umak ne bi postao isključivo višnjaste boje i plivao u soku od višanja. Iako, ni kao takav nije loš :)
za 1 srednje veliku zdjelicu
5, 6 svježih, očišćenih chilli papričica
2 šalice višanja, odkoščenih, ocijeđenih
1 mali nasjeckani luk
stručak svježeg nasjeckanog korijandera
sok 1 limete
1 žličica soli
2 velike žlice maslinova ulja
U dubokoj tavi pomiješajte korijander, sol, maslinovo ulje, luk, chili papričice i prelijte sve limetinim sokom i maslinovim uljem
banjamariji zagrijte višnje i dopustite im da puste višak soka.
Procijedite ih, ubacite u tavu i promiješajte s tavnim sadržajem
Stavite tavu par minuta na laganu vatru i dodajte žlicu maslinova ulja.
Izvadite sadržaj iz tave i prebacite ga ...
... u zdjelicu te poslužite uz dobre krekere i svježi kozji sir
Ljuto, kiselo, aromatično, zanimljivo predjelo ili snack za nastupajuće vruće ljetne noći!
Ništa bez par kapi maslinova ulja