Višnje s chilijem i svježim korijanderom

Višnje s chilijem i svježim korijanderom

15.06.2012 u 13:12

Bionic
Reading

... i lukom i maslinovim uljem tvore neku vrst umaka, dresinga, polušalše koja se preljeva preko, u ovom slučaju, mladog kozjeg sira na posteljici od krekera ;)

Sada već tradicionalno branje višanja u našemu vrtu započelo je i završilo - jučer.
Udružene snage susjede, prijateljice i mene ili me, uz pomoć dva psa koji su zobali višnje s poda, uspjele su mladu višnju oteretiti od plodova i iste spakirati u vrećice za zamrzavanje pa u frizer.


Pogled s Tavana na sretne beračice


Nikina srećica izbliza


Moje radno mjesto


Psi višnjari na zadatku


Ljepotica vrta i zvijer u pozadini


Dečko od zvijeri iz pozadine na prethodnoj fotki


Višnje s poda - omiljena pseća hrana ?!


Predah umornih beračica


U adekvatnoj obući ;)


Crvena, radna ruka i obrana grančica


Razmišljala sam jutros što bih s višnjama koje su ostale nezaleđene i odkoščene u frižideru i ...


... odlučila sam ih, umjesto na slatko kiselo, napraviti na slano i ljuto!


Ovaj zanimljivi i osvježavajući dodatak može se dodati sljedećim jelima; grilanim pilećim prsima, tofuu, mladom kozjem siru, krekerima i tortiljama

Osim što me trenutno peku oči, nos i usta, jer sam čisteći chili papričice zaboravila staviti rukavice, zadovoljna sam ovim neobičnim receptom. Molim vas pripazite na to kao i na izrazitu sočnost višanja koje se moraju procijediti e da umak ne bi postao isključivo višnjaste boje i plivao u soku od višanja. Iako, ni kao takav nije loš :)

za 1 srednje veliku zdjelicu

5, 6 svježih, očišćenih chilli papričica
2 šalice višanja, odkoščenih, ocijeđenih
1 mali nasjeckani luk
stručak svježeg nasjeckanog korijandera
sok 1 limete
1 žličica soli
2 velike žlice maslinova ulja


U dubokoj tavi pomiješajte korijander, sol, maslinovo ulje, luk, chili papričice i prelijte sve limetinim sokom i maslinovim uljem

banjamariji zagrijte višnje i dopustite im da puste višak soka.


Procijedite ih, ubacite u tavu i promiješajte s tavnim sadržajem

Stavite tavu par minuta na laganu vatru i dodajte žlicu maslinova ulja.


Izvadite sadržaj iz tave i prebacite ga ... 


... u zdjelicu te poslužite uz dobre krekere i svježi kozji sir


Ljuto, kiselo, aromatično, zanimljivo predjelo ili snack za nastupajuće vruće ljetne noći!


Ništa bez par kapi maslinova ulja