petnaesto izdanje

Više od 5000 posjetitelja na WMF-u u Rovinju

25.09.2022 u 13:32

Bionic
Reading

Završio je jubilarni Weekend Media Festival koji je 15. put održan u sjajnoj atmosferi stare Tvornice duhana u Rovinju pod pokroviteljstvom Adris grupe. Razloga za slavlje ovih je dana u Rovinju bilo mnogo, od vrhunskih panela i predavača - do ludih tuluma. Okupilo se više od pet tisuća posjetitelja koji su pratili gotovo 40 predavanja, panela i diskusija, a bilo je tu novosti iz svijeta medija, tehnologije, špijunaže, fake newsa i društvenih mreža

„Weekend se pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz cijele regije, ali i svijeta, a sve s istim ciljem, da učimo, širimo krug poznanstava, ali i da u neformalnom okružju provedemo kraj ljeta i proslavimo jubilej. Ovogodišnji Weekend je okupio više od pet tisuća posjetitelja koji su prostorima stare Tvornice duhana Rovinj širili dobre vibracije i još jedom dokazao da je najbolja komunikacijska konferencija u regiji“ izjavio je Tomo Ricov, direktor Festivala i direktor programa.

Ovogodišnji Weekend okupio je šareni presjek predavanja, panela i razgovora u ugodnoj atmosferi. Poneku pikanteriju iz svijeta tajnih službi, dostojnih filmova James Bonda, posjetiteljima je otkrio stručnjak za izraelski Mossad, novinar Yossi Melman, dok je direktor za globalni kreativni razvoj u tvrtki Meta, Fabio Seidl postavio je tezu o postojanju tri različite budućnosti, onoj izabranoj, onoj koju nije moguće kontrolirati i onoj realnoj, koja je kombinacija prethodno navedenih.

Da televizijski maratonci nisu endemi, iako su iznimno rijetki medijski profesionalci okrunjeni tim epitetom dokazale su legende televizijskih ekrana, Aleksandar Stanković (HRT), Zoran Šprajc (RTL), Olivera Kovačević (RTS) i Božo Sušec, TV komentator uz moderatora Marija Petrovića, suosnivača Millenium promocije i vlasnika Edward Bernays University Collegea. Složili su se da TV program neće izumrijeti, ali će mijenjati formate pod utjecajem tehnologije i dolaskom mlađih generacija na strateški važne funkcije.

O svom bogatom humanitarnom radu i odnosu s medijima progovorila je Jelena Đoković, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podijelio ekonomske savjete za jesen i zimu. Weekend.15 nam je otkrio pobjednika domaćeg Food Tech start-up natjecanja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, a titulu najboljeg odnio je Moj Gruntek.

Ovogodišnji Weekend.15 iznjedrio je i pobjednike Golden Drum natjecanja, a svečanom dodjelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Golden Drum Festivala, a dobitnike možete pronaći ovdje. Što kad propadne poslovna ideja? Publiku su u zaključnom panelu atraktivnog naziva Pušiona nasmijali i inspirirali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa, direktor agencije Pepermint, Tomo Ricov i Marija Petrovića te Dimirtija Trbovića, CEO Neostara. Andrija Jarak je svojim briljantnim pitanjima kirurški secirao neuspješne projekte panelista te njihove poslovne promašaje potpuno ogolio pred publikom.

Nezaboravan glazbeni program Jubilarni Weekend.15 otvoren je spektakularnim nastupom Darka Rundeka & Jazz orkestra HRT-a, a uslijedili su miljenik publike Matija Cvek i The Funksteins, jedna od najzapaženijih regionalnih glazbenih atrakcija Konstrakta & Zemlja Gruva koji su svojim energičnim nastupom prodrmali sve okupljene, baš kao i Marija Mirković (ex Frajle). Zatvoren je nastupima jedne od najvećih imena domaće hip hop scene Vojka V. i novosadskog benda Gift i DJ Ree.