ISKORISTITE SUNCE

Vikend će nam ugrijati kosti, od utorka zahlađenje

12.09.2013 u 11:38

Bionic
Reading

Razdoblje nestabilnog, kišovitog vremena barem nakratko prekinut će pretežno sunčan i ugodno topao vikend. No od utorka nam stiže nova fronta s kišama i zahlađenjem, najavljuju prognostičari

U četvrtak će se nastaviti period promjenjivog, oblačnog i kišnog vremena. Posvuda će biti promjenjivo do pretežno oblačno, uz povremenu kišu ili grmljavinske pljuskove koji mogu biti i obilniji. Više sunčanih razdoblja očekuje se na Jadranu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji jugozapadni. Na sjevernom dijelu Jadrana ujutro će puhati slab sjeverozapadnjak, a na srednjem i južnom dijelu slab do umjeren jugozapadnjak, dok će popodne duž cijelog Jadrana vjetar okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 20, a na Jadranu od 19 do 26°C.

U petak će vrijeme i dalje biti promjenjivo, no ipak s više sunca. Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, ali i dalje s povremenom kišom ili pljuskom, prevladavat će u cijeloj Hrvatskoj. Najviše sunca očekuje se na sjevernom i srednjem Jadranu. Posvuda će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti između 7 i 12, na Jadranu između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano vrijeme, samo će u unutrašnjosti mjestimice biti slabe do umjerene naoblake, osobito u Slavoniji. U unutrašnjosti će puhati uglavnom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok će na Jadranu puhati većinom slab jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 24, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U nedjelju će tijekom jutra u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano. Sredinom dana posvuda će se postupno naoblačiti pa će prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Navečer na sjevernom Jadranu, a tijekom noći na ponedjeljak i na srednjem i južnom Jadranu mogući su pljuskovi ili lokalni neverini praćeni grmljavinom. Posvuda će puhati slab, na Jadranu do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 21 do 26°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano uz mjestimice malu do umjerenu naoblaku uz malu mogućnost za poneku kap kiše, ponajprije u gorskim i zapadnim krajevima. Na Jadranu će prijepodne biti promjenjivo oblačno uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak praćen grmljavinom, osobito na južnom djelu. Tijekom dana se očekuje prestanak oborina te postupno razvedravanje. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 21 do 26°C.

U nastavku tjedna ne očekuje se značajnija stabilizacija vremena, pa nas i dalje očekuje nestabilno vrijeme te manje zahlađenje od utorka.