SLUČAJ 'ČETNIČKA KURVETINA'

Vijeće HRT-a raspravljat će o Sutlićevoj odgovornosti

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 02.11.2009 14:57
  • Objavljeno 31.10.2009 u 07:00
Vanja Sutlić

Vanja Sutlić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Drago Sopta

Sindikat novinara HRT-a očitovao se o izvanrednim otkazima za četvero novinara u slučaju 'četnička kurva' i sasvim očekivano donio odluku koja ide u korist optuženim kolegama

'Koordinacija sindikata protivi se izvanrednim otkazima Robertu Zuberu, Leli Knežević, Maji Sever i Sanji Pavić Mikleušević i traži da se odmah obustavi proces protiv njih. Koordinacija nije dobila nijedan valjani dokument kojim bi se moglo dokazati to što im se stavlja na teret, pa stoga nije mogla ni zaključiti jesu li se ogriješili o Zakon, Statut ili Pravilnik HRT-a', kazao je predsjednik Sindikata novinara HRT-a Željko Valčić

Podsjetimo, otkaz prijeti novinarima koji su potvrdili priču Maje Sever kada je medijima ispričala da je glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić prije 20 mjeseci novinarku Ivanu Dragičević Veličković nazvao 'četničkom kurvetinom'.

Cijeli postupak protiv novinara pokrenuli su ravnatelj HTV-a Blago Markota i ravnatelj HR-a Davor Mezulić, koji se do ponedjeljka u ponoć moraju očitovati o mišljenju sindikata koje za njih nije obvezujuće.

'Ako su svjesni da su napravili pogrešku u proceduri, povući će prijavu', smatra Valčić.

Iz Uprave kuće, kako doznajemo od glasnogovornika Janosa Römera, još nema odgovora, jer do ponedjeljka ima vremena.

Zbog posljednjih događaja na HRT-u, ali i slučaja kada je sin glavne urednice Informativnog programa Hloverke Novak-Srzić na kuću objesio hrvatsku zastavu na koju je bilo dodano veliko slovo U, za sljedeći petak sazvana je redovna sjednica Programskog vijeća HRT-a. Na njoj će se, neslužbeno saznajemo, potegnuti pitanje odgovornosti Vanje Sutlića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi