nakon rebalansa

Vidović Krišto: Kasno poslijepodne ili navečer raspravljati o povjerenju ministru Mariću je silovanje demokracije i ponižavanje Sabora

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 03.11.2021 10:25
  • Objavljeno 03.11.2021 u 10:12
Karolina Vidović Krišto

Karolina Vidović Krišto

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica Karolina Vidović Krišto u srijedu je na početku sjednice Hrvatskog sabora apelirala na predsjednika Sabora da raspravu o iskazivanju povjerenja ministru financija Zdravku Mariću, koja je planirana za danas, premjesti na neki drugi dan

'Danas raspravljati o rebalansu državnoga proračuna za ovu godinu, pa kasno poslijepodne ili čak kasno navečer o povjerenju ministru, u najmanju je ruku silovanje demokracije i ponižavanje Sabora', kazala je zastupnica.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković podsjetio ju je da Poslovnik daje pravo predsjedniku da utvrđuje dinamiku saborskih rasprava, što znači da će se o povjerenju ministru financija Mariću, kako je ranije planirano, raspravljati danas.

Sabor će to učiniti nakon što objedinjeno raspravi prijedlog rebalansa državnog proračuna, izmjene Zakona o izvršavanju proračuna i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvo polugodište ove godine. Inicijativu za smjenu ministra financija Zdravka Marića pokrenula je upravo Vidović Krišto, a potpisima ju je podržalo još 33 oporbenih zastupnika iz različitih ideoloških grupacija, a to nisu učinili zastupnici IDS-a i Možemo!.

  • +28
  • +25

Sjednica Sabora

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Vidović Krišto je to učinila zbog Marićevog ljetovanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i, kako tvrdi, njegova "laganja javnosti da taj poduzetnik ne posluje s državom". Vlada RH je odbila sve njene navode te poručila da ministar Marić svoju dužnost obnaša savjesno, poštujući Ustav, zakone i pravni poredak te se zauzima za svekoliki napredak Hrvatske.