HODOČASNIK KOTROMANOVIĆ

'Vidljivo je da se Hrvatska vojska i Majka Božja vole'

07.10.2012 u 17:02

Bionic
Reading

Ministar obrane Ante Kotromanović po završetku jubilarnog 20. hodočašće Hrvatske vojske i policije u nacionalnom svetišu u Mariji Bistrici izrazio je zadovoljstvo održanim hodočašćem te je čestitao organizatorima što se po 20. put kod Majke Božje Bistričke okupljaju vojnici i policajci

'Ovo hodočašće vrlo je važno jer naši vojnici i policajci dolaze crpiti moralnu snagu u ovo svetište', izjavio je ministar Kotromanović.

Također je nakratko razgovarao s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj, nadbiskupom Alessandrom D'Erricom koji je, kako je novinarima izjavio ministar obrane Kotromanović, uputio pozdrave predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću.

'Vidljivo je da se Hrvatska vojska i Majka Božja vole, prekrasna je ovdje atmosfera. Vojni ordinarijat je dio Ministarstva obrane i želimo surađivati u interesu ministarstva i ljudi koji su praktični vjernici. Osim duhovnog hodočašće ima i diplomatski karakter, cilj je da prijeđemo granice Hrvatske, da porazgovaramo i sretnemo se s pripadnicima drugih zemalja', komentirao je Kotromanović hodočašće potvrđujući da je ono i svojevrsna vojna misija.

U najvećem hrvatskom marijanskome svetištu u Mariji Bistrici danas je održano jubilarno 20. hodočašće Hrvatske vojske i policije, kojima su se pridružili i hrvatski branitelji, misu u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca predvodio je apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico, a propovijed mise vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac, koji je vjernicima poručio da se ne boje budućnosti, nego se oslone na izdržljivu povijest svoje Domovine i na vjeru, poput Marije.

Uz više od pet tisuća pripadnika Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova RH, hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, hodočašću su nazočni i ministar obrane Ante Kotromanović, zamjenik ministra policije Evelin Tonković, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ, načelnik Glavnog stožera HV-a general Drago Lovrić, pripadnici vojske BiH predvođeni vojnim biskupom Tomom Vukšićem, američki vojni biskup Timothy Broglio, direktor Međunarodnog vojnog hodočašća Blaise Rebotier, francuski vojni biskup Luc Ravel i poljski vojni biskup Jozef Guzdek.