pronađeno tijelo

[VIDEO] Varaždinska policija se pohvalila rješenjem ubojstva iz 2018. godine; optuženi Hrvat i dva državljana Srbije

19.11.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Policijska uprava varaždinska u svom izvanrednom priopćenju objavila je detalje ubojstva muškarca iz srpnja 2018. godine

Policijske postaje Varaždin zaprimili su dana 13. srpnja 2018. godine nestanak hrvatskog državljanina D.P. (46). Odmah po zaprimljenoj dojavi, policijski su službenici započeli s potragom za nestalim, a nakon toga, zbog sumnje da je isti žrtva kaznenog djela, započeli i kriminalističko istraživanje. Tijekom proteklog razdoblja od dana prijave nestanka, policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, proveli cjelokupno kriminalističko istraživanje koje se sastojalo od više policijskih izvida i dokaznih radnji i razmjenu informacija s drugim tijelima unutar i izvan države, sukladno Zakonu o kaznenom postupku. Navedene su mjere i radnje rezultirale potvrđivanjem sumnje kako je D.P. žrtva kaznenog djela.

Video: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Unatrag nekoliko mjeseci, provedeno je intenzivno traganje za tijelom spomenutog, koje je i pronađeno dana 13. studenog 2020. godine te po pronalasku ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, s ciljem utvrđivanja uzroka smrti i identifikacije. Provedenom obdukcijom te vještačenjem Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić Zagreb, potvrđen je identitet pronađenog leša s identitetom nestalog D.P. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno kako je isti ubijen vatrenim oružjem dana 10. srpnja 2018. godine u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu, nakon čega je tijelo ubijenog zakopano u Leštakovcu, kako bi time prikrili tragove kaznenog djela.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, Policijska uprava varaždinske podnosi kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu protiv tri osobe: 52-godišnjeg hrvatskog državljanina te dvojice državljana Srbije starosti 39 i 27 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Ubojstva.