aktiviran Copernicus EMS

[VIDEO] Satelitske i snimke dronova pokazuju detaljnu štetu u Sisku, Petrinji i Glini

08.01.2021 u 22:01

Bionic
Reading

Satelitske i snimke dronova pokazuju da su potresi u Petrinji uništene 32 kuće, 618 je oštećenih i 31 je vjerojatno oštećena. U Sisku ih je 47 uništenih, 376 oštećenih i 468 oštećenih. Najlošija situacija je u Glini gdje je 55 uništenih kuća, 980 oštećenih i 136 vjerojatno oštećenih

Kako je navela Hrvatska udruga za krizni menadžment procjena posljedica potresa u Petrinji, Sisku i Glini nastala je aktivacijom programa Copernicus EMS na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite, interpretacijom satelitskih snimaka vrlo visoke rezolucije te snimaka dronova Hrvatske gorske službe spašavanja (Odjel bespilotnih sustava) te Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek.

Procjena posljedica potresa u Petrinji Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatska udruga kriznog menadžmenta

Copernicus EMS program je za opažanje Zemlje i dio je europske svemirske agencije, a kako stoji na njihovim stranicama na zahtjev daje detaljne informacije za nastale hitne situacije bilo da je riječ o prirodnim katastrofma ili onima koje su uzrokovane ljudskom aktivnošću bilo gdje na svijetu.

Procjena posljedica potresa u Glini Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatska udruga kriznog menadžmenta

Pretraživanje područja Petrinje, Siska i Gline, po adresi, korištenje mjernih alata, dijeljenje sadržaja te ispis moguće je klikom na ovaj link.

Procjena posljedica potresa u Sisku Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatska udruga kriznog menadžmenta