EUROPOLOVA AKCIJA

[VIDEO] Rumunjski lopovi na europskim autocestama krali robu iz kamiona pri punoj brzini

13.03.2020 u 20:34

Bionic
Reading

Odvažna rumunjska banda koja je pljačkala kamione pri punoj brzini na autocestama uhićena je početkom tjedna u Europolovoj operaciji u kojoj su sudjelovale policije pet europskih država

Kako je priopćio Europol, pripadnici rumunjske bande pratili su kamione s četiri vozila. Prvo vozilo bi se 'zalijepilo' za stražnji dio kamiona, nakon čega bi se jedan pripadnik bande izvukao na krov automobila kroz 'šiber' i potom bi tijekom vožnje polomio bravu na stražnjim vratima kamionske prikolice. Nakon što bi polomio bravu, lopov bi vadio robu iz kamiona i dodavao je pomagačima, dok su pripadnici bande u ostala tri vozila usporavali kamion.

'Vozači opljačkanih kamiona u većini slučajeva nisu uopće bili svjesni onoga što se dogodilo', priopćio je Europol i ocijenio da te krađe podsjećaju na američke akcijske filmove.

Dobro uigrana rumunjska banda je na ovaj način u više od 150 napada ukrala robu vrijednu više od 10 milijuna eura, a većina napada zabilježena je noću na autocestama u Francuskoj, Belgiji, Finskoj i Nizozemskoj.

Rumunjski lopovi na europskim autocestama krali robu iz kamiona pri punoj brzini Izvor: Društvene mreže / Autor: On Demand News

Europol je dodao da je uhićeno 25 pripadnika bande te da se istraga nastavlja. Tijekom dosadašnje istrage u Bukureštu i na jugu Rumunjske otkriveno je nekoliko desetaka skladišta za ukradenu robu, većinom mobitela i laptopa, vrhunske kozmetike te odjeće i obuće.

Tridesetak ostalih pripadnika bande uhićeno je posljednjih mjeseci u Francuskoj, Nizozemskoj, Španjolskoj i Švedskoj, javio je Europol, dodajući kako je skupina kriminalno djelovala više od 10 godina.