MEĐUNARODNA AKCIJA

Europol razbio skupinu koja je organizirala fiktivne brakove

20.01.2020 u 20:12

Bionic
Reading

Španjolska policija sredinom prosinca u suradnji s Europolom razbila je organiziranu kriminalnu skupinu koja je ugovarala fiktivne brakove radi osiguravanja stalnih dozvola boravaka za ilegalne migrante u Španjolskoj

Tijekom akcije, čiji su rezultati objavljeni ovog vikenda, obavljeno je 11 pretraga domova i tvrtki, a uhićeno je 30 osoba. Uz to, zaplijenjeni su luksuzni automobili i više od 10.000 eura te brojni osobni dokumenti.

Ti dokumenti otkrili su policiji da je kriminalna skupina za ugovaranje fiktivnih brakova naplaćivala između 8000 i 12.000 eura.

Kriminalna skupina je, navodi Europol na svojim internetskim stranicama, pronalazila Španjolke koje su ulazile u fiktivne brakove s migrantima koji ne potječu iz država članica Europske unije kako bi formalizirali ostanak na području Europe i ostvarili svoja prava.

Španjolke bi dobivale 3000 eura kao nadoknadu za ulazak u lažni brak, dodaje Europol.

Pripadnici ove organizirane kriminalne skupine državljani su Španjolske i Maroka, a u svom vlasništvu imali su nekoliko tvrtki u kojima su registrirali te žene kao svoje zaposlenice, a kojima su im na taj način isplaćivali novac.