skandal s plesom

[VIDEO] Pogledajte kako su podršku finskoj premijerki dale poznate američke političarke: 'Nastavi plesati, Sanna Marin!'

31.08.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Bura oko tuluma finske premijerke Sanne Marin i dalje se ne stišava. Zbog videa u kojem pleše i tulumari na nju su se obrušili oporbeni finski političari, no podršku su joj dali mnogi finski građani koji su na društvenim mrežama objavili svoje snimke kako plešu

Osim građana Finske, u kampanju podrške Sanni Marin uključile su se poznate osobe, a među njima i američke političarke. Posljednja među njima je članica Zastupničkog doma SAD-a, političarka iz redova Demokratske stranke Alexandria Ocasio-Cortez, a koja je na svom Twitteru objavila video u kojem pleše i pružila podršku finskoj premijerki.

Ocasio-Cortez objavila je video snimljen prije nekoliko godina kao odgovor na tadašnji skandal u kojem se našla, a koji neodoljivo podsjeća na situaciju kroz koju prolazi Marin. Naime 2019. jedan je korisnik Twittera objavio video američke političarke kako u studentskim danima pleše na krovu zgrade. 'Omiljena američka komunistica sveznalica ponaša se kao glupača koja nema pojma', napisao je taj korisnik Twittera, čime je htio posramiti Ocasio-Cortez.

No to mu se obilo o glavu jer se otkrilo da na snimci Ocasio-Cortez pleše na krovu s grupom kolega sa sveučilišta u Bostonu u stilu plesa iz kultnog filma iz osamdesetih, 'The Breakfast Club'. Mnogi građani te poznate osobe tada su dali podršku Ocasio-Cortez.

Alexandria Ocasio-Cortez pleše s kolegama Izvor: Društvene mreže / Autor: Julian Jensen/Youtube

Podrška Sanni Marin stigla je i od bivše prve dame i bivše američke državne tajnice Hillary Clinton, a koja je na društvenim mrežama objavila fotografiju svog plesa.

'Kao što je rekla Ann Richards: 'Ginger Rogers radila je sve što je radio Fred Astaire. Samo je to radila natraške i u visokim petama.' Evo me na sastanku u Cartageni kad sam bila američka državna tajnica. Nastavi plesati, Sanna Marin', napisala je Clinton.

  • +6
Sanna Marin Izvor: Profimedia / Autor: Maciej Luczniewski/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podršku na društvenim mrežama finskoj premijerki dala je i poznata aktivistica i kantautorica iz 60-ih i 70-ih Joan Baez. 'Nastavi plesati, Sanna Marin', napisala je uz snimku videa u kojem pleše.