posjet osijeku

[VIDEO] Plenković o covid-putovnicama: U potpunosti smo spremni!

21.05.2021 u 10:16

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u Osijeku na svečanosti potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju podvožnjaka u Ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. u zgradi Skupštine Osječko-baranjske županije. Nakon svečanosti dao je izjavu za novinare

Plenković je, prenosi Večernji list, rekao da mu je veliko zadovoljstvo biti u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji, te da mu je bilo zadovoljstvo nazočiti potpisivanju dvaju važnih ugovora.

Covid-putovnice

Plenković se osvrnuo i na postignut dogovor o covid-putovnicama. 'U potpunosti smo spremni. Vodio se trijalog. Postignut je dogovor, danas je finalizacija. Plan je da uredba stupi na snagu početkom srpnja. Mislim da je svima u interesu da se vrati sloboda kretanja, da se omogući ljudima da se mogu kretati u zemljama EU-a', kazao je.

'Zalagali smo se za slobodu kretanja. Nadamo se, epidemija ipak postupno jenjava, vidimo da su brojevi ohrabrujući, da idemo ubrzanom dinamikom naprijed. Jučer je bio rekordan dan u procesu cijepljenja. Po mom čvrstom uvjerenju, sigurno ćemo dostići cilj, a to je između 50 i 55 posto cijepljenih', dodao je Plenković.

Lokalni izbori u Osijeku

Komentirao je i izbore u Osijeku, u kojem će se u drugom krugu sučeliti HDZ-ov Ivan Radić i nezavisni Berislav Mlinarević, kojeg podržavaju Domovinski pokret i Most.

'HDZ u Osijeku ima novog gradonačelnika. Ivan Radić imao je snažnu kampanju, imao je jako dobar program. Mislim da je s Anušićem imao potporu. Ovdje smo mi na razini općina i gradova dominantna politička snaga', kazao je Plenković.