ne odustaje

[VIDEO] Nova ideja Donalda Trumpa: Meksikancima ću pojeftiniti izgradnju zida

26.06.2017 u 10:04

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u prošli tjedan kako razmišlja o izgradnji solarnog zida na američko-meksičkoj granici, poručivši kako izgradnjom takvog zida Meksiko manje platio podizanje zida koji bi koristeći obnovljive izvore energije sam sebe isplatio

'Solarni zid bi mogao stvarati energiju i isplatiti sam sebe. Dobra je ova moja ideja, zar ne?', izjavio je Trump tijekom posjeta američkoj saveznoj državi Iowi.

'U tom slučaju Meksiko bi morao manje platiti izgradnju. To je dobro, zar ne? Prvi ste kojima sam ovo rekao. Radimo na zidu solarnih panela', nadodao je Trump u govoru.

Trump je, inače, ovu ideju već napomenuo početkom lipnja u razgovoru s kongresmenima.

Američki predsjednik je, podsjetimo, krajem siječnja podigao napetosti s Meksikom poručivši predsjedniku te zemlje Enriqueu Peni Nietu da otkaže posjet Washingtonu ako ne želi platiti zid na granici.

Trump se podičio idejom o izgradnji solarnog zida u Iowi Izvor: Društvene mreže / Autor: CNN

Predsjednik Meksika Enrique Pena Nieto rekao je kako mu je žao zbog odluke SAD-a da se nastavi s planovima s izgradnjom zida, koji ih već godinama razdvaja.

'Meksiko ne vjeruje u zidove. Već samo to rekao i reći ću ponovo. Meksiko neće platiti zid', odlučno je Nieto poručio Trumpu.