NAPORAN RASPORED

[VIDEO] Erdogana tijekom konferencije probuditi nije mogao ni ukrajinski predsjednik

10.10.2017 u 20:36

Bionic
Reading

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaspao je u ponedjeljak na zajedničkoj konferenciji za novinare s ukrajinskim čelnikom Petrom Porošenkom, koji ga je bezuspješno pokušavao probuditi

Kako javljaju agencije, predsjednici Turske i Ukrajine u ponedjeljak su u Kijevu održali zajedničku konferenciju za novinare, no dok je Porošenko govorio o podršci koju je dobio od svojeg sugovornika, turski predsjednik je zaspao, što su zabilježile i kamere.

Na snimci se jasno vidi kako turski predsjednik svim snagama pokušava uzdržati se od sna, ali nakon što je zijevnuo, ipak je popustio i zaspao.

Porošenko je primijetio kako je Erdogan utonuo u san te ga je pokušao probuditi udarivši nekoliko puta šakom o stol, no njegovi su pokušaji bili neuspješni te je turski čelnik nastavio spavati.     

Politički analitičari različito komentiraju Erdoganovo drijemanje, ovisno odakle dolaze ti komentari.

U Rusiji, primjerice, ismijavaju ukrajinskog čelnika koji je uspavao turskog predsjednika baš u trenutku dok je Porošenko objašnjavao kako 'Ankara aktivno podržava Kijev'. Erdoganu neskloni zapadni mediji špekuliraju kako je spavanje pokazatelj umora turskog predsjednika.

Njemački Bild piše da je Erdogan udaljio svoju zemlju od demokracije i približio je autokratskom sustavu, što je moralo ostaviti posljedice.