BLAGAJNA PUNA, GRAĐANI ZADOVOLJNI

'Veliko sniženje' za ljubitelje švercanja u tramvajima

11.05.2010 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon što su kontrolori za 150.000 građana, koji se švercaju u tramvajima i autobusima te se voze bez karte, ispisali čak 197.000 kazni, čelnici Gradskog saobraćajnog poduzeća Beograd došli su na jedinstvenu ideju

Sve kazne ispisane putnicima bez karte do 30. travnja 2010. od jučer su na 'velikom sniženju'. Putnici uhvaćeni bez karte moći će stornirati kazne i namiriti dug po cijeni i do devet puta nižoj od dosadašnje.

Projekt, kojemu je cilj povećanje prihoda Gradskog saobraćajnog poduzeća te smanjenje neplaćanja nagomilanih kazni, počeo je jučer, a svi građani mogu provjeriti svoj dug i kolekciju prikupljenih opomena u bazi podataka, na web stranici GSP-a Beograd.

Sretnici koji su do kraja travnja prikupili od jedne do tri opomene, umjesto dosadašnjih 9000 dinara, odnosno 90 eura, platit će tek 1000 dinara, odnosno 10 eura kazne. Oni koji su bez karte uhvaćeni od četiri do devet puta platit će 20 eura, a rekorderi koji su za vožnju bez karte prikupili preko 10 opomena za sve će prikupljene kazne platiti tek 30 eura.

Kazne će na sniženju biti sve do 10. lipnja, a nakon toga svim građanima koji ne iskoriste mogućnost storniranja duga s popustom slijedi tužba.

U GPS-u Beograd se nadaju da će im veliko sniženje kazni popuniti blagajnu, a s istim će ciljem od 1. lipnja 164 postojeća kontrolora dobiti i pojačanje, pa će beogradskim javnim prijevozom krstariti dodatnih 300 do 500 kontrolora.