zastoj u svačićevoj

Autobus s putnicima propao u rupu na cesti u Osijeku, iz vodovoda nam otkrili što se dogodilo

20.05.2021 u 10:50

Bionic
Reading

U četvrtak ujutro autobus s putnicima osječkog GPP-a propao je u rupu u Ulici kralja Petra Svačića. Ozlijeđenih nije bilo

U udubljenju je završio zadnji lijevi kotač autobusa Gradskog prijevoza putnika, objasnili su za Dnevnik.hr iz PU osječko-baranjske.

U policiji su rekli kako je oštećenje već postojalo, a autobus je upao u rupu koja se stvorila zbog obilne kiše i ispiranja terena.

'U autobusu je bilo putnika, nitko nije ozlijeđen. Vozač nije uspio sam izvući vozilo pa smo ga izvukli uz pomoć kamiona. Za sad ne znamo ima li oštećenja na autobusu, ali je povučen iz prometa dok ne vidimo stanje', rekli su za Dnevnik.hr u GPP-u dok su u policiji dodali kako nije bilo potrebe za intervencijom jer je vozač uspio autobus izvući na sigurno.

U GPP-u su rekli kako je asfalt popustio pod težinom autobusa.

U Vodovod Osijeku rekli za tportal kako je došlo do puknuća kućnog priključka što je uzrokovalo 'ispiranje posteljice i pucanje asfaltnog sloja uslijed prolaska autobusa'.

'Ekipe Vodovoda su odmah izašle na teren i pristupile sanaciji priključka, dok će za sanaciju kolnika trebati nekoliko dana. Stanovnici Svačićeve nemaju nikakvog razloga za zabrinutost. Vodoopskrba se odvija normalno', rekao je za tportal službenik za informiranje u Vodovod Osijeku Alen Prnjat.