vrijeme

Velika vikend prognoza: Navečer i u subotu kiša, a evo što nas čeka zadnjeg dana u tjednu

04.02.2022 u 07:07

Bionic
Reading

Promjenjivo uz sunčana razdoblja, vrijeme je u petak

Na sjevernom Jadranu i u gorju oblačnije uz mjestimičnu kišu koja je navečer i u noći moguća i drugdje, ponajprije na Jadranu i uz njega. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim, ponegdje i olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno jugo koje će poslijepodne jačati. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15 °C.

U subotu promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom, češćom u gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu. Poslijepodne sa sjevera postupan prestanak kiše, a prema večeri i smanjenje naoblake.

Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo u slabljenju, a od sredine dana u okretanju na buru, najprije na sjevernom dijelu, koja će potom jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu između 6 i 10 °C. Najviša dnevna od 6 do 11, duž obale i na otocima od 11 do 14 °C.

  • +3
Snijeg uz Savu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

U nedjelju djelomice sunčano. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju i jak, a u drugom dijelu ponedjeljka ponovno umjeren, lokalno jak sjeverozapadni te sjeverni. Temperatura zraka bez veće promjene, a na kopnu u nedjelju ujutro hladnije.